Tässä bloggare vappuna 2016

Tässä bloggare vappuna 2016
Nyt menox ja hymyx

maanantai 16. toukokuuta 2016

"Ilo lähtee pienestä"


”Ilo lähtee pienestä"

Nyt kun olen vapaalla, saan tavata ystäviä ja kollegoja, joista on vuosien myötä tullut sydänystäviä. Kutsun heitä kotiini. Nyt huomaan, kuinka paljon matkatyö on rajoittanut kavereitten tapaamista. Onnekseni olen kuitenkin saanut pitää todelliset ja tärkeät ihmissuhteet. Uudessa elämäntilanteessa olen aikaista rohkeampi itse ottamaan yhteyttä myös entisiin kavereihin. Facebook on tässä auttanut. Olen löytänyt Facesta mm. Moosan, Riitan, Elinan. Jatkan etsimistä. Olen pitävä uuden päätökseni.

”Ilo lähtee pienestä” (Armi Ratia)-ajatus toteutui eilen. Sain vieraikseni Katariinan, Minnan ja Joonan. Ihmeellistä, kuinka pieni ihminen, Joona-poika, 1,5 v. ilahduttaa näin suuresti. Joonan paidan teksti: ”I´m cool” kuvaa mainiosti kantajaansa. Joona tarkkailee rauhallisesti ympäristöään. Tekee nokkelia havaintoja. Ei tarraudu äitiinsä. Luottaa aikuisiin. Puhe käynnistyy vähitellen. Lopulta saamme suloisen hymyn. Kiitos Joona. Onnittelut rauhalliselle Minna-äidille. Sinua pukee äitiys. Otat sen tyynesti, et hössöttele. Joona saa kasvaa itsekseen. Joonan ruokailutottumukset ovat esimerkilliset. Hänestä kasvaa juureva, terve poika. Hänelle maistuvat tarjoamani maa-artisokkakeitto, tuorevihannekset, tumma leipä, mustikkatorttu ja jopa fetajuusto. Turhaan epäilin, mahdatko tykätä mistään pöperöistäni. Helppo vaihtoehto, makaronilaatikko kävi mielessäni. En olisi enää osannut sitä.

Muita ilon aiheita

Kyllä Katariina muistaa Ruotsi-faninsa. Kiitos kukista min älskling. Keltaista sen olla pitää. Heja Sverige on yhteinen harrastuksemme. Shoppailu- ja hulluttelumatkamme Ruotsiin ovat ikuinen ilon tuoja. Katselen silloin tällöin matkakuviamme. Raikkaasta olemuksestasi välittyy nyt erilainen säteily. Olen vähän ymmällä, miten tässä näin kävi? Karaokeen hoilaamaan kesällä. Muistetaan.

Kyllä Minna muistaa digikaverinsa. Jännittävä lahjapussisi selitti vuosikymmeniä kestävän oppimis- ja opettamistaipaleeni. Pussista löytyivät kynäsukka ja kouluvihkosukka sekä iTunes-kortti sekä Minnan suloinen kortti. Kiitos Minna, arvostan kekseliäisyyttäsi. Huomaan, että sukat sopivat myös käsivarsiin. Täytyy myöhemmin sujauttaa jalkaan. Lahjasi on muistuttamassa siitä, kuinka paljon jaksoit opettaa minua digiasioissa. Nyt niitä tarvitaan, olenhan vapaalla ja pärjään omillani. Yhteinen ”Seniori työssä” –TV-ohjelma kummittelee tuon tuosta ykkösen ohjelmistossa. Kiva, että lähdit mukaan turvakseni. Tässä linkki ohjelmaan.

Joonalle olin ottanut esiin pikkuelänkokoelmani. Ajattelen, että Joona leikkisi elukoillani. Toisin kävi. Ei Joonaa juurikaan kiinnostaneet pikkuleluni. Olivatkohan ne tälle coolille pikkumiehelle liian itsestäänselvyydet. Eipä haittaa. Leikin niillä itse. Benny on niitä minulle kerännyt vuosikaudet. Käytän niitä animaatioissani. Ne ilmestyvät uusiin seikkailuihin YouTube-kanavalleni kesän kuluessa, sitten kun Eeva ehtii pääsykoekiireiltään toiseksi ääninäyttelijäksi. Nyt eksyn perusaiheesta. Anteeksi. Animaatiomateriaalin kerääminen on siinä määrin mielessä, että aihe kimpoaa tuon tuosta. Tulevan viikonlopun aikana koittavat lumiefektin testaukset: perunajauho, vehnäjauho, kauraryynit, leivinjauhe? Viimeksi mainitusta kiitän Arto Nybergin ohjelmasta oppimaani Lego-harrastajan ahaa-löytöä. Mainiota, että jollakin toisella ihmisellä on sama, outo harrastus.

Joona löysi kotoani ihan oma-aloitteisesti kiinnostavia kohteita. Luova lapsi ei tarvitse välttämättä aikuisten itsestäänselvää ohjeistusta. Hämmästyin taas, kuinka hyvin Minnan kortin opetus ”Ilo lähtee pienestä”, pätee pieniin ihmettelijöihin. Joonaa kiinnosti eniten pikkuruinen patterikynttilä, jonka hän löysi Iittalan lasikupista. Söpöä, kuinka liikuttavasti se sopii Joonan pieneen kätöseen (ks. kuva). Eevan Essi-käsinukke sai taas näytellä. Sitähän Essi on odottanut pitkään. Essin Eeva-emo on Helsingissä. Raija-muori on unohtanut Essin Eevan huoneen tikkaille. Kiitos Joona, että herätit Essin ja otit hänet mielipuuhiinsa.

Ihanan illan päätteeksi jäi tyyni olo. Uni ei tullut heti silmään. Suloinen täpinä jäi päälle. Eipä haittaa. Nyt kun olen vapaalla, saatan nukkua pitkään. Otan ystävieni tapaamisesta kaiken irti. Nautin teistä ja kiitän ystävyydestänne. Arvostan sitä, että otitte itse yhteyttä. Minä puolestani juhlistan tapaamistanne pukeutumalla hulluttelupäähineeseen. Uuden kesän otan kanssanne vastaan iloisessa kesämekossani. Täydennän kokonaisuuttaa ojentamalla teille tervetuliaisdrinkit tarjottimelta, jossa on pukuni printtikuviot.

Tack för visit. Välkommen åter. Litet blev stort.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voitte kommentoida blogikirjoituksiani. Odotan niitä.