Tässä bloggare vappuna 2016

Tässä bloggare vappuna 2016
Nyt menox ja hymyx

tiistai 3. toukokuuta 2016

Juhliminen ei ole koskaan liian myöhäistä





Koska olen vapaalla, voin juhlia koska vain haluan. Nyt minulla on aikaa ja mahdollisuus kutsua kotiini mukavia ihmisiä. Rakastan kokkausta. Kokeilen monenlaista. Kasvisruuissa olen aika hyvä. Pidän kaikesta kauniista, mm. astioista ja pöydän kattauksesta. Ihanaa tämä uusi elämä.

En pitänyt työporukalle mitään läksiäisjuhlia. En olisi kestänyt jäähyväisiä, koska jouduin lähtemään työpaikasta korkean ikäni vuoksi. Tunsin ikärasismia. Olen pikkuhiljaa tottunut ajatukseen, että ei minunkaan kuulu saada erikoiskohtelua. Säädökset pitäkööt. Ratkaisen asian siten, että kutsun parhaita työkevereita kotiini. Olkoon tämä oma läksiäiskäytäntöni.

Vapun jälkeisenä maanantaina Annu ja Helena ilahduttivat minua vierailullaan. Eevakin sattui olemaan vielä kotona, joten ajankohta oli ihan paras. Eeva oli juuri saanut tietää, että hänet on kutsuttu Kuvataideakatemian valintakokeeseen, joten olimme molemmat erityisen juhlatuulella. Annu on myös kuvataiteilija koulutukseltaan, joten oli hauska kuunnella Eevan ja Annun taidekeskustelua. Annu opasti Eevaa valintoihin. Huomasin, että Eeva oli ihan innoissaan Annun asiantuntemuksesta.

Eeva, joka on toiminut viinurina, sekoitti meille tervetuliaisdrinkin, "Seniori työssä". Pieni tippa
(2 cl)  60% koskenkorvaa hukkui omenamehun ja puolukoiden joukkoon. Drinkkiä koristi kirsikka ja pieni sitruunanpala. Kasvisruokani maistuivat. Kokeiluni onnistuivat. Uusi keittoni oli ihan parasta. Haluan aina tuoda esiin vierailleni sen, että en käytä keitoissa mitään suurusteita enkä vehnää. Salaisuuteni ovat kypsytetyt tai paahdetut siemenet, jotka antavat keitoille ryhtiä. Söimme pitkän kaavan mukaan hissukseen. Arabica-espresso maistui uusista Kaijan antamista pikkukupeista ja Espanjan Guggenheimista ostetuista kupeista.

Tietenkin päädyimme taas Helenan kanssa hulluilemaan. Ihmeellistä miten seura ruokkii tähän taidelajiin. Aiheet tulevat milloin mistäkin ykskask. Tässäkään aiheessa ei ole mitään järkeä. Ei sitä nyt tarvitakaan, koska olenhan vapaalla. Kiitos rakkaat ystävät ja entiset kollegat kun tulitte. Tapaamme taas jossakin, kukaties Annulla. Tämä on meidän tapamme pitää yhteyttä ja voi

Helenan uusi Motorola tuli väliin. Helana oppi juuri vastaamaan uuteen puhelimeensa. Kaikesta selvitään yhdessä ja kaikesta tehdään uusi draama. Kiitos Helena, että olet olemassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voitte kommentoida blogikirjoituksiani. Odotan niitä.