Tässä bloggare vappuna 2016

Tässä bloggare vappuna 2016
Nyt menox ja hymyx

keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Kuntokuuri jatkukoon

Nyt kun olen vapaalla, olen tehnyt vahvan päätöksen kuntoilun käynnistämiseksi. Olen pitänyt lupaukseni. Tästä onnittelen itseäni. Eilen 3.5. oli toinen kerta Kaisan Kuntoportti-tapaamisista. Nyt keskityimme kehonhuoltoon. Viikko sitten teimme ensimmäiset testaukset ja kehonkoostumismittaukset. Tämä kerta perustui ryhmän keskusteluun ja Kaisan luennointiin.

Tunti alkoi kehonkoostumismittaustulosten analysoinnilla. Saimme selvyyttä siitä, mitä mikin graafi ja numero tarkoittavat. Sain omistani aika hyvän tolkun olinhan pari kuukautta sitten teettänyt saman testin Saarijärven hyvinvointimessuilla. Tulokset olivat molemmissa mittauksissa lähes samat. Paino oli lisääntynyt kilolla, mutta uskon sen olevan seurausta liikunnan huomattavasta lisäämisestä. Meillä oli läksynä kirjoittaa yksi A4-arkki omista liikuntaan liittyvistä peloista ja esteistä sekä toinen A4-arkki liikuntaan liittyvistä tavoitteista. Lisäksi meidän piti varata PT-aika, jonka varasinkin omalle Kaisa-ohjaajalleni. Yksi läksytehtävä oli osallistua johonkin ryhmäliikuntatuntiin. Viimeksi mainittua tehtävää en ehtinyt toteuttaa, koska vappuvieraat sekä Helenan ja Annun vierailu työllistivät.

Ihmeekseni huomasin, että ryhmästämme oli poissa aika moni. Mikä lienee syy? Olin itsekin viime kerralla hämmäsynyt ohjelman tavoitteellisuudesta ja ohjaajan pedagogisesta kyvykkyydestä. Tällä kurssilla meitä tullaan tseppaamaan ihan tosissaan. Tämä sopii minulle mainiosti. Voi olla, että kaikille tämä ei sovi. Usein ihmiset odottavat ihmeitä. Olen siinä määrin katsellut televiosta
läskiohjelmai, että tiedän todellisten kunto-ohjelmien rankkuuden.

Teimme muistiinpanoja ja kyselimme. Minua taas ärsytti joidenkin naisten turha äänekkyys ja jokaikiseen asiaan turha kommentointi, jopa epäasiallinen. Kyllä minäkin keskustelin vierustoverini kanssa, mutta en häirinnyt hänen keskittymistään. Luennon sisältö oli iahn täyttä asiaa. Sain reppuuni paljon hyviä vinkkejä. Päällimmäiseksi jäi mieleen liikunnan monipuolisuus ja rankkuus. Vaikka omat viitearvoni olivat erinomaiset, huomaan, että paljon on parannettavaa. Siksi olen mukana tässä ohjelmassa.

Luento sai aikaan sen, että lähdin pikaisesti pitkälle kävelylenkille. Tosin ihan ensiksi kävin kotona syömässä rahkan, jotta jaksan. Kävelylenkkini alkaa nykyisin aina Harjun portaiden kipuamisella, jotta saan sykkeen nousemaan. Täytynee ottaa seuraavalla kerralla sykemittari mukaan, jotta varmimmin yllän lukemaan 160, jota tavoittelen.

Liitän tähän kuvan A4-arkeista, joihin kaunolla kirjoitin omat esteeni ja pelkoni sekä tavoitteeni. Taidan vielä kirjoittaa tekstit uusiksi. Ei niissä liene mitään salattavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voitte kommentoida blogikirjoituksiani. Odotan niitä.