Tässä bloggare vappuna 2016

Tässä bloggare vappuna 2016
Nyt menox ja hymyx

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Tellervo vierailee



Huomenta, tervetuloa uusi viikko. Huh, miten kylmä aamu. Yöllä on Jyväskylässä ollut ennätyspakkaset, - 5 °. Myös loppuviikonloppu Saarijärvellä oli viileää ja myrskyisää. Lähdimme kotiin mökiltä jo hyvissä ajoin sunnuntaina. Kotiin oli hyvä palata kylmyydestä. Pihat ja haudat tulivat kesäkuntoon. Äiti oli virkeänä mukana. Uusi viikko alkaa mennyttä viikoa muistellessa.

Tiistaina sain harvinaisen vieraan, Tellervon. Tapaamme Saarijärvellä joka toinen viikkon, mutta nyt Tellervon oli tultava Jyväskylään, lääkäriin. Sain hänet houkuteltua vierakseni kaupunkiin. Tellervo kertoo mökkiyyneensä omaan pesäänsä Saarijärven Mäkelään. 

Tellervo on hyvä ja luova kokki ja ruokaesteetikko, joka hämmästyttää toistamiseen vieraanvaraisuudellaan. Nyt sain puolestani tarjota hänelle parasta osaamistani. Tellervo on työskennellyt vuosikaudet maailmalla suurlähestyjen kettiömestarina, joten olen paljon oppinut häneltä maailman ruokailutapoja ja trendejä. Yhteisiä ruokailuhetkiämme jalostamme laaja-aiheisilla keskusteluilla ja menneitten tapahtumien muisteluilla. Eurooppalaiseen tapaan ruokailuun vierähtää oivasti kaksi-kolme tuntia. Syömme sekä ruokaa että aikaa. Tämä elämänmeno sopii minulle mainiosti, koska kiire ei sovi ruokailuun. Ruuan kunnioittaminen on tabu, jonka toivon välittäneeni myös omalle perheelleni. 

Harvinaisen vieraani ruokauluun olin valmistautunut tapani mukaan huolellisesti. Ravintofilosofiani mukaan valmistan kaiken mahdollisen itse. Kotimaisuus, puhtaus, lähiruoka, tuoreet kasvikset, järvikalat, gluteenittomuus, värikkyys, yrtit ovat tiukassa hallinnassa. Kaunis ja yksinkertainen kattaus siivittäköön esteettitistä näkemystäni.

En lähde tässä luettelemaan menuni toteutumista. Olen kuitenkin itse tyytyväinen valintoihini. Vieraat ratkaiskoot totetutumisen. Kesällä en käytä paljon vieraita mausteita, tuoreet yrtit riittävät. Suolan käyttämisen olen korvannut omilla nikseilläni.

Mestarin Herkku-vierailu

Lääkärissä käynti kävi sutjakkaasti. Tapasimme uudelleen kupungilla. Kuuma kesäpäivä
Jyväskylän keskustassa on tukala meille yliherkille "hajuneuvoksille", joihin Tellervokin kuuluu. Tupakansavu leijailee kadulla ja tunkeutuu kurkkuun. Väinönkadun ja Yliopistonkadun kulma on pahin paikka. Vahinko, koska uusi Pihakatu lähtee tästä risteyksestä ja levähdystuolit on tuotu Väinönkadulle. Istahdimme penkille. Mutta, meidän oli lähdettävä. Pakenimme huonoa ilmaa Sokokselle Mestarin Herkkuun. 

Tellervo ei ole aikaisemmin käynyt uusitussa Mestarin Herkussa, joten valintamme oli paras mahdollinen. Tellervo tuntee ranskalaisen, italialaisen, turkkilaisen, kreikklaisen, aasialaisen keittiön, joten vein hänet ensimmäisenä ruokakaupan etniselle osastolle. Vieraani lähes hullaantui näkemästään ja minäkin sain mainion oppitunnnin Mestarin Herkun erikoisuuksista, jotka Tellervolle ovat jokapäiväisiä. Sain paljon reppuuni uusia ideoita. Kiitos. Teen ensi viikolla oman vierailun ja kertaan oppimani. Aion kokeilla. 

Mestarin Herkussa kului pari tuntia. Eipä haittaa. Saatoin vieraani Kokkola-Vaasa-bussille Matkakeskukseen. Uskon ja toivon, että yhteinen iltapäivämme Tellervon kanssa oli meille molemmille antoisa. Nautin toistamiseen ystävästäni, joka pyyteettömästi aina auttaa minua ja rikastuttaa elämääni omilla ainutlaatuisilla kokemuksillaan. Kiitos Tellervo siitä, että ystävyytemme on kestänyt omat työkiireeni. Nyt kun olen vapaalla, saamme rauhassa keskittyä kuuntelemiseen ja tarinointiin. Viimeksimainutussa lajissa olemme mestareita -  me molemmat. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tähän voitte kommentoida blogikirjoituksiani. Odotan niitä.